Svar på kommentar ( Btw har varit här i 16 veckor nu)

Åh du verkar ha superkul! Tänkte ge dig några ideer som jag tyå vill veta! ;) 

1. saker som är dåligt/tråkigt där o det som är bäst 
2. Om du gillar någon kille 
3. Åker du skolbuss till skolan? 
4. Är det mycket fester? (är dom som i filmer haha?) 
5. Visa lite godis från usa 
6. Mkt bilder :D 
7. Ha en frågestund? :)
 
SVAR:
1. Hm det var en svår fråga.. Tror en av de dåligaste grejerna är att jag inte kan köra bil här. I Morgan finns det inga busser eller taxiar (lol), så det ända sättet att ta sig någonstans är att gå eller åka bil, och eftersom det börjar bli riktigt kallt här är det ingen som går. Egentligen är det inte så jobbigt men det är bara att jag alltid måste fråga någon om skjuts och ibland känner man sig verkligen som ett pain in the ass haha. Sedan är det också lite speciellt men Morgan för det bor ju bara 4000 personer här så ALLA känner ALLA, jag skojar inte. Det är bara att säga ett efternamn och den man frågar säger "Jaha dem känner jag ju". Tyckte att det var jättespännande i början men nu efter ett tag skrämmer det mig lite haha.
Det som är bäst är nog allt annat! Jag älskar att vara i Utah, jag älskar människorna som bor här, jag älskar Morgan och naturen. Jag älskar min familj och min stora släkt. Ni som känner mig vet ju att jag inte har en sådan stor familj hemma i Sverige, och defenitivt inte en stor släkt så detta är på riktigt super! Sedan är alla verkligen så snälla och omtänksamma vilket jag inte tycker så många är i Sverige. Får ångest när jag tänker på att jag måste åka hem. Vill inte ååh...
 
2. Okej nu ska jag svara helt ärligt. Det är en del killar här som ser väldigt bra ut och så men många killar är också jättekonstiga haha. Typ smsar mig läskiga saker och skickar hemliga lappar till mig på lektionerna men om man bortser från allt det så kan jag säga att jag faktiskt gillar någon liiiiite. Tänker inte nämna namn, tänker inte förklara mig mer utan säger bara att det är sån grej som gör det lite spännande och lite roligare här haha. Men jag har verkligen inte nåt förhållande eller nåt, det är mer bara att jag är inttresserad än att gilla haha. 
 
3. Nope, jag bor ca 1mile (1.6km) från skolan så antingen så går jag eller så skjutsar min värdpappa mig dit.
 
4. Nästan alla här är ju Mormoner, vilket för er som inte vet är en religion. Det betyder att de inte dricker alkohol eller röker elelr något sånt, så nej, det kan jag inte säga att det är. Såklart finns det ju "the bad kids" i skolan som inte är mormoner och tar droger och dricker och så, men jag är inte vän med någon av dem. Jag kan ärligt säga att det är väldigt skönt att det är som det är. De har sina "parties" men det är mest att träffa ett gäng och hänga hos någon, vilket jag tycker är mycket bättre än de andra festerna. Men jag kan säga att ja: de har de röda plastglasen haha
 
5. Godiset här är verkligen ingenting jämfört med det i sverige. Chokladen smakar bajs (typ) haha och sedan är det bara en massa äckliga gelegodisar som alla smakar likadant. Det ända jag tycker dem gör bra är chips och så. Saknar verkligen allt godis från Sveriga så kommer äta upp mig när jag komemr hem lol. Sedan kan jag ju passa på att berätta lite om hur de bakar och lagar mat. Det är så mycket värre än vad jag trodde det skulle va. När de bakar kakor till exempel, så använder de inte smör eller margarin, utan Shortening (vegetariskt fett) och ibland till och med Lard (grisfett). Man köper på riktigt en burk med fett här och använder det istället för smör. Och ja det ser fruktasvärt ut fyfan, slänger in en bild på det här nedanför så att ni förstår. När de bakar muffins och cupcakes och så använder de färdiga pulvermixar så att de inte behöver stå och använda massa jobbiga ingredienser. Jag och Anna skulle bara cupcakes en gång och vi satt och letade ett bra recept på internet, men då kom vår värdmamma och blev nästan sur för att hon tyckte att det var så onödigt att vi skulle lägga ner tid och jobb på att baka när vi kunde köpa en färdig mix. Så det slutade med att vi gjorde det och det är ju inte alls lika gott fy!
Sedan, när man lagar mat, använder man knappt några kryddor utan man köper färdiga kryddpaket och lägger allt i en matkokare på morgonen sen får det ligga och koka hela dagen så tar man bara ut det till middagen och det är klart. Praktisk va? inget extra jobb. Sen äter dem kött 3ggr varje dag. Det skulle vara helt omöljigt att vara vegetarian här hjälp!
  
Shortening, mysigt det ser ut va? Och min favvo: Kak mixen!
 
6. Förlåt ska börja fixa det jag lovar!
 
7.Okej, så om ni vill ha en frågestund är det bara att kommentera att ni vill! Jag skulle personligen tycka att det vore jätteroligt :)
 
Hoppas du är glad för svaret Sofia! Puss på er

First meeting

Just nu befinner jag mig på sjukhuset i ogden och har precis fått hålla Kellin för första gången. Han är på riktigt en bland de sötaste bebisarna jag någonsin sett! Dem kommer hem i morgon så då kan jag få gosa med honom varenda sekund, taggaaa!


It's a baby boy

Denna dag har varit (typ) nästan som alla andra. Jag hade foods som första timme där vi bakade paj inför thanksgiving vilket var mycket kul! Sedan fick min värdsyster sitt barn idag (alltså inte Anna, utan Carol och Garys dotter som bor här under ett par månader) :)) Åh han är så så söt och jag och Anna ska få åka ner till sjukhuset och titta och klämma på honom i morgon haha, är så taggad!! Efter det ska jag på min date med John vilket också ska bli roligt såklart. En annan liten rolig grej sådär är att vi får thanksgiving break i morgon så går i stort sett bara 2dagar i skolan denna vecka (lycka)! Haha nej men ska bli riktigt skönt att ta igen några timmars sömn som jag totalt missat denna vecka. Sedan har alla amerikaner varnat mig för att jag kommer äta hela tiden haha men aja, men lever bara en gång eller hur? På fredag är det black friday, vilket betyder att alla affärer i hela USA har jättemycket rea. Carol och Kacey säger att folk bokstavligen slår varandra för att få vad de vill ha, så är sjukt taggad på att få boxas lite. Men med det sagt om ni har några specefika önskemål om julklappar ni vill att jag ska skicka till er är det bara att skriva till mig så ska jag se vad jag kan fixa, puss och godnatt!
Välkommen till världen Kellin! / låtsasmoster <33

11/24/2013

Tjennixen!


Tänkte bara kicka in ett litet inlägg om vad jag hittat på de senaste dagarna. Det har varit väldigt fullt upp kan jag säga och sedan i onsdags har jag blivit bjuden på date, spelat paintball (vilket gjorde så jäkla ont så nu har jag blåmärken över hela kroppen haha), haft sleepover med mina kompisar och sist men inte minst vart på ett girlscamp med typ alla tjejer i hela Morgan. Det är så himla roligt med allt som händer här nu och jag hinner knappt inte vara hemma längre! Nä men ni förstår:) dock har jag helt glömt bort att ta bilder så ska försöka bättra mig på den fronten hehehe. Aja men nästa vecka är det ju thanksgiving i allafall och jag ska göra min date då (vi ska gå och se catching fire), hinna träffa både brynlee och Morgan och ha middag hemma med familjen. Det kommer bli mycket helt enkelt men jag är hur taggad som helst! Sedan väntar Carol's dotter sitt barn och om allt går rätt till kommer han komma nästa vecka också! Ååh vad roligt allt ska bli!

 Random jag vet...

Att vara utbytesstudent

Hej hörni!
Var nyss och läste Linneas blogg och blev så insirerad av vad hon skrev så tänkte dela med mig lite utav det.
 
 
Hon beskrev så mycket bra saker om hur det är att verkligen vara utbytesstudent och det är så många tankar som alltid snurrar i ens huvud. Jag kan ju säga att jag använt bloggen lite som ett andrum där jag beskrivit de problem jag har haft utan att ljuga eller överdriva. Det har känts så bra men det har lett till att många där hemma i Sverige inte tror att jag har det bra, vilket verkligen är SÅ FEL. Jag kan säga att välja att åka som utbytesstudent är det bästa valet jag gjort i hela mitt liv! Åh herre jag vet inte vart jag ska börja.. Har i allafall varit här i över 3månader nu och saker och ting och verkligen fallit på plats. Har inga problem med min värdfamilj längre utan helt tvärt om. Kan ärligt talat säga att jag älskar dem så mycket och jag är verkligen så lyckligt lottad att jag fick komma just till dem. Skolan är hur bra som helst och mitt nya schema är super! Har knappt några läxor och ingen timme känns jobbig att gå till. Den klassen jag är mest förvånasd över hur rolig den är, är nog psykologi. För er som inte vet gick jag Sam-Beteende programmet hemma i Sverige och jag känner verkligen att, en sån här klass passar mig perfekt. Sedan kan jag stolt berätta att jag inte har någon hemlängtan längre. Jag tror att det har varit en av de svåraste sakerna sedan jag kom hit, att veta att mina vänner och familj lever sina normala liv, fast utan mig. Men nu känns allt plötsligt så naturligt. Det är så lätt att om en jobbig grej händer här gräver man ner sig i det och ser negativt om massa annat också. Det är en av de sakerna jag har lärt mig. Att gå vidare, tänka positivt och hitta människor som gör en glad igen. Man lär sig också att ta vara på saker man inte alls tänker på naturligt. När jag tänker efter fick jag börja om på ruta 1 när jag kom hit. Jag kände ingen, hade ingen att luta mig tillbaka mot och hade knappt någon att prata med, men allt var mitt ansvar. JAG hade ansvaret att hitta människor som kunde fylla de tomrummen, JAG, ingen annan.
 
Det är det jag främst skulle vilja säga till er framtida utbytestudenter där ute. Det spelar ingen roll om saker och ting är svåra, DU vågade ta detta enorma steg att lämna allt, så det är klart du klarar det! Allt tar sin tid, vare sig det handlar om att sluta ha hemlängtan, träffa kompisar eller att komma överrens med sin värdfamilj.
Men jag kan säga, ur mitt perpektiv, att allt är så jäkla värt det! Herregud vad jag är stolt över mig själv. Jag känner varje dag att jag växer. Jag blir mognare, jag blir modigare, jag blir lyckligare och jag blir främst mer tacksam för allt jag har. Tänk, att efter detta år kommer det fortfarande finnas människor hemma som vill vara med mig, som till och med väntar och längtar efter att jag ska komma hem. Det är svårt att förstå hur lyckligt lottad man är innan man sätts i så pass svåra tider, att man inte har någon annan än sig själv att lite på. Åh blir bara så glad när jag vet att jag gör detta, jag älskar det och jag lever i varje sekund. Det finns inget "i morgon" eller "en annan dag". Man lever verkligen i nuet när man gör något sånt här. Och att tänka på att det bara är 6,5 månader kvar är helt sjukt, vill att tiden ska gå långsammare, vill göra mer, vill prata med fler och vill uppleva ALLT! Att åka hit och hamna i Utah är det bästa som hänt mig, halva mitt hjärta är redan fast här och jag älskar det! 
Jäklar vilket lyckopiller detta inlägg var, men nu förstår ni! Jag mår så himla bra, inget att oroa sig för. Det ni ska oroa er för istället är nog att jag inte kommer hem;) PUSS
Salt Lake City♥

Lite update sådär

Den senaste veckan, eller det var ju en och en halv vecka sedan jag bloggade så kanske ska säga det så istället.. JAJA de senaste 1,5veckorna har det hänt mycket roligt. Jag har hunnit fylla 17! (mina damer och herrar det betyder att det bara är 1år kvar tills jag blir myndig och får göra vad jag vill, skoj va?) Nä men för er som undrar så var min födelsedag så himla bra! Fick massa gratulationer i skolan och på kvällen hade vi världens störta middag för hela vår släkt :) Fick massa roliga presenter också och kort och paket skickat hit från Sverige så det var ju hur kul som helst! Förra helgen var jag och shoppade upp alla mina födelsedagspengar i Layton och fick med mig en hel del godsaker hem, bl a en skitfin jacka! Åh älskar den <33 Sen i torsdags var jag hemma hos Thom, såg när hans småsyskon slåg honom och åt middag, i fredags hade jag min sista dag för denna termin vilket betyder att mitt nya schema börjar redan i morgon!! Är så fruktasvärt taggad på det herregud, en bild på mitt schema ser ni nedan. Nä men sen hade jag ju min konsert i fredags också vilket jag kan säga var så jääkla roligt! Vi åkte ner med skolbussen till Salt Lake City och sjöng med kören från Univerity of Utah. Hallen vi sjöng i var också så himla cool, jättestor och lyssna på detta: väggarna rörde sig!! Aja, tror ni förstår att detta var en av det roligaste kvällarna sen jag kom hit haha. Nä men vad mer då? Har fått reda på att våran Prom i vår kommer ha maskerad tema! Så kuul!! herre vad jag är taggad. När men sen är biljetterna bokade till Florida också dit jag ska åka över nyår. Linnea gör nämligen sitt utbytesår där så ska få hälsa på henne, plus få lite värma förståss:)) Nä men hörni, ska på riktigt försöka blogga mer jag lovar!! Ni får påminna mig och kommentera lite ideer om vad jag ska blogga om in the future liksom. Puss och kram skumbanan :))
 

November

Hejsan Hoppsan!
November är här och det betyder många saker. 1: Att jag fyller år (vilket faktiskt är i morgon, eller ja, Idag för er i Sverige) 2. Att den andra tri-mestern börjar (dvs nästa termin), vilket menas att jag kommer få ett helt nytt schema med massa nya roliga ämnen :), 3. Att det är thanks giving snart vilket jag är mycket exalterad över, och 4. Att jag har en jättestor konsert med kören i Salt Lake City nästa vecka:)) 
Nä men är faktiskt jättetaggad på denna månad, känns inte som att något jobbigt kommer hända, allt verkar vara så bra, nästan lite läskigt faktiskt hehe. Denna vecka har varit bra också, och helgen var supermysig. Hade massa  roliga filmkvällar med mina friendoz och var delaktig i både ett sopp-party och en Baby Shower. Nä men aja, vet inte riktigt vad jag ska skriva mer.. Fick ett gigantiskt 2kg paket idag från min familj hemma i Shweden som jag inte ens får öppna försän i morgon (because tomorrow is my birthday)! Ska bli kul iallafall :) Nä men lagade också ännu en svensk måltid till my hostfamily idag vilket dem tyckte väldigt mycket om satt det är ju kul liksom. Nu snart ska vi gosa ner oss och titta på The Voice och jag och Anna ska äta nyttiga snacks för vi har diet vecka :-). Så puss puss puss kära vänner och bekanta, vi hörs en annan dag.
Från halloween när vi gick trick or treat
Jag och John på Football's matchen i fredags 
 
 

RSS 2.0