Lyckligt lottad!

Hej mina fina!
Igår när jag inte hade något superviktigt att göra satt jag och läste igenom min blogg ända från Augusti tills idag  och jag bara låg och log för mig själv. Jag har nog fortfarande inte riktigt förstått hur mycket grejer jag har fått och hunnit uppleva här. Jag bara tänker på hur mycket minnen och erfaranheter jag kommer ha när jag kommer hem. Tänk liksom bara på några grejer jag har fått göra: Yellowstone, homecoming balen, hela High School, vart på dater, varit i Florda, fått nya bästa vänner, blivit en del av en ny fantastisk familj, lärt mig att prata flytande engelska, blivit en riktig Morgan lantis, spelat amerikansk fotboll framför hela skolan, kört fyrhjuling uppe i bergen, blivit introducerad till en helt ny kultur och religion, varit på massa roliga läger, varit på roadtrip, skjutit gevär, haft conserter med min kör, fått lära mig måånga nya traditioner och kunnat känna mig som hemma på andra sidan jorden.
 
Ibland tänker jag liksom om hur mitt år skulle vara om jag hamnade någon annanstans i USA och om det skulle vara bättre eller sämre, men sen tänker jag verkligen på hur lyckligt lottad jag är att ha hamna här. Tänk er bara, i Sverige bor jag i en stor stad, har en ganska liten familj, går i en ganska stor skola, lever i storstads miljö, har en pytteliten släkt, bor i lägenhet mitt i city, har samma rutin varje dag och jag är omgiven av människor som mer eller mindre är ganska lika mig.
Här är liksom allt helt och hållet tvärt om! Jag bor i världens minsta stad där alla känner alla (bokstavligen), jag har en gigantisk familj i alla åldrar som alla träffas varje dag, jag går en hyfsat liten skola med en superhärlig school spirit, jag lever i en dal och är helt omgiven av höga bergskedjor, jag har på riktigt världens härligaste (och helknäppa) släkt, jag bor ett stort fint hus med utsikt över berg och bondgårdar, jag gör nya saker varje dag och ingen dag är den andra lik och jag är mer eller mindre omgiven av människor som är helt och hållet motsatsen till mig (cowboys och lantisar, ja).
 
Detta är ju inte ens allt heller! Verkligen ALLT jag gör här är annorlunda ifrån mitt liv i Sverige och jag tycker det är helt perfekt. Jag skulle inte vilja åka på utbytesår och göra exakt samma saker jag kan göra hemma. Jag tror inte att så många i Sveirge förstår hur bra det kan bli även fast man inte hamnar i Californien eller New York. Utah och Morgan är mitt andra hem nu och kommer vara det för resten av mitt liv!
 
 

Go Morgan Trojans!

Förlåt för den riktigt kassa bildkvalitén lol

 
 


Snabbis

Hej hopp!
Denna vecka har varit förvånansvärt lugn. Jag har gått i skolan som vanligt, haft track varje dag och var på min första tävling i fredags. Det gick helt ok faktiskt. Jag var ju inte sämst men jag var ju verkligen inte bäst heller liksom, så nu är jag bara taggad på att bli bättre och göra mig redo för State i vår :))
Nåt mer roligt då? Jag var på basketmatch med Brynlee, Courtney och Ali och efter det gick vi hem till Brynlee och kolla på film och pratade. Sedan igår kommer Amanda och Marina över hit och vi pratade och tog igen allt vi missat. Idag var jag på dop för den nya lilla bebben Brightyn och vi hade lunch för typ 70pers här hemma och jag åt så mycket så jag trodde jag skulle spricka! Ni som jag inte har skypeat med eller nåt kommer få en chock när jag kommer hem för jag har gått upp så fruktansvärt mycket, hjälp! Kommer vara en tjockis i sommar, men AJA who cares egentligen, inte jag! En annan liten rolig grej är att jag börjat leta jobb för när jag kommer hem i sommar då jag kommer behöva lite pengar hehe. JUSTE vi bokade Grekland i fredags också, så det är jag bara så sjukt jäkla helvettes taggad på! Åh vad denna sommar kommer bli bra alltså, jag bara känner det.
Another little fun thing is that jag glömmer bort svenska ord hela tiden. Jag kan liksom inte skriva en bra svensk text utan att det blir helt osammanhängade och låter helt bajs. Alla nya amerikaner jag träffar säger alltid att dem inte ens hör någon accent från mig längre, så häftigt! Tänk vad mycket engelskan liksom påverkar mig!
Pussis
Trojan Pride

♥♥♥

 
 
♥♥♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HAPPY

Asså förlåt men jag måste bara skriva av mig lite nu. Jag är bara så lycklig herre min gudars! Det känns inte som att några problem i världen existerar, kan inte ens tänka på negativa saker. Jag är så glad att jag får vara här, att jag hamnade i morgan, att jag är jag, att min familj är så bra, att jag älskar mina vänner, att jag älskar hela världen OSV OSV! Lite roliga grejer som händer just nu är: Att jag är lite smått förälskad, att jag är så glad att ha mina vänner här, att prom är snart, att jag inte har nåt jobbigt i skolan som händer, att min pappa kommer hit i Maj och vi ska på roadtrip, att min släkt är helt underbar, att vi ska boka grekland i veckan, att jag fyller 18 i år, att denna sommar kommer bli grym, att jag har hela våren kvar här, att mitt hår är fint, att jag har min första track tävling i helgen OSV OSV! Oj herre vilket lyckopiller detta blir men jag kan bara inte låta bli! 
 
 
 
 
 
 

 


Skillnader mellan Sverige och USA: Part 1

 
 
Hejsan hoppsan!

Nu när jag har några minuter över så tänkte jag att jag kunde berätta lite roliga skillnader mellan Sverige och USA (eller kanske mer Utah och Morgan men aja) Så, här kommer en liten lista :)
 
  • Människor i Usa är allmänt mer utåtriktade, sociala och trevligare här. Man behöver inte ens veta varandras namn utan man säger alltid hej och börjar prata. Senast idag när jag var på posten för att skicka iväg ett paket till min familj började jag prata med varje person som kom in där även fast jag inte hade en aning om vilka dem är! Jag tycker verkligen att det är så roligt eftersom folket i Sverige mer är reserverade och helst inte säger mer än vad dem behöver.
 
 
Skulle nog aldrig ha kommit såhär nära mina värdföräldrar om dem inte var så utåtriktade och snälla!
  • Det här med att man är så trevlig har ju sina nackdelar också förståss, dvs att man inte riktigt vet om folk pratar med en för att de verkligen vill eller för att alla bara är så. Det hade jag ganska svårt att förstå mig på i början av mitt år när jag trodde att alla som sa hej till mig i skolan var mina bästa vänner. Jag lärde mig dock fort att det inte var så haha. Det är här en till väldigt stor skillnad kommer in, dvs att folk bara säger saker utan att dem menar det på riktigt. Detta är vad jag hör every single day av personer jag inte ens är så bra kompis med: "Oh Eller you are just so cute, I love you so much", "ELLEN I LOVE YOU", "I love your clothes today Ellen, you always look so pretty I just love you", "You are so adorable, I freacking love you girl" OSV OSV OSV.. Herre min gud säger jag bara! Såklart, till vissa av dessa människor säger jag ju samma sak tillbaka för att jag känner att jag vill, men till andra personer SOM JAG INTE ENS KÄNNER flippar jag ur lite haha. Dem behandlar verkligen den där meningen som om den inte var värd mer än ett handlsag eller nåt. Jag vet inte hur ni käner men för mig så betyder meningen "Jag älskar dig" väldigt mycket, och jag säger det ju bara till dem som jag känner att det stämmer in på, och jag springer inte runt och säger det till alla jag ser liksom. AJA, väldigt amerikanskt måste jag säga :)
Haha, ja detta är påriktigt 2 tjejer som säger sådana saker till mig dagligen! Jag är deras bestfriend också:) känns bra :-)
  • En av de största skillnaderna är nog ändå maten. Herre vart ska jag börja... →De gillar inte att äta grönsaker, →de äter kött tre gånger varje dag, →de äter kakor till frukost, →de äter chips som tillbehör till middagen, →de äter helt utan kniv (även fast det ibland är saker som man måste skära),→ de gillar inte att hacka, skära eller nåt sånt så dem köper färdighackade grönsaker (tex som vitlök på burk, mums), →de tror på att "aldrig vara hungrig" så de går bokstavligen runt och äter varje minut, →de äter från papperstalrikar för att slippa diska, →De ska vara efterrätt till varje måltid (får alltid efterätt till lunch i skolan), →De gillar inte att göra mer än vad de egentligen behöver så middagen är mest bara longkok elelr micromat haha
 
  • Religionen dårå.. Hm vart ska jag börja? 99.9% av morgans befolkning är ju Mormoner, eller som dem säger det LDS. Kyrkan de går till heter "church of jesus christ and latter day saints" och är liksom en inrikting på kristendomen. Jag har dock aldrig riktigt fått klart för mig vad som är skillnad på den religionen och vanlig kristendom men för det första ser ju kyrkan helt annorlunda ut. De går dit varje söndag och sen när man ska gifta sig gör man det i "the temple". Det är ju i Salt Lake city templet jag har varit några gånger och det är ju bara så fint! Slänger in en bild på det här nedanför :). Sedan tror de också på jättestarka familjer och man får i averege ca 5barn här, precis som mina förädrar. Det är liksom inget konstigt all, hellre för många än för få haha! Aja, sedan gör deras religion att de är väldigt snälla och hängivna också vilket jag tycker är toppen! Det är ofta personer i kyrkan som berättar om att de haft det svårt med ekonomin eller nåt så, helt plötsligt en dag, står en säck full med pengar på deras veranda som hela kyrkan samlat ihop till dem. Tycker det är så så fint gjort. Vi behöver mer sånt i Sverige!
 Åh det är så fint! <333333

Ännu en bebbe

Juste, glömde att berätta att ännu en liten bebis föddes i tisdags! Hon är bara hur söt som helst och ska heta Brightyn, så fint! Aja tänkte bara dra en liten update om det haha! Så nu vet ni liksom :))


January 11, 2014

Hej allihopa!
Jag tänkte att jag kunde berätta lite om vad jag gjorde igår och idag.
Så, igår gick jag ju i skolan såklart. Vi lagade super äcklig kyckling på min foods class som vi kommer behöva äta på måndag (fy), sedan sjöng jag lite på kören, jobbade matte på matten, lyfte vikter på weight trainingen, hade genomgång om fejk-gravid-magen som vi ska ha på oss om några veckor lolz och sist men inte minst hade jag prov på psykologin (som jag faktiskt fick A på). Sedan efter skolan gick jag hem, skypeade en kortis med Ester och tog en nap för jag var så himla trött. Efter några timmar kom Ashley och Marina och hämtade upp mig och vi åkte hem till dem. Dit kom sedan Jake också och vi lagade middag och bara hängde. Supermysigt var det!

Idag så vaknade jag tidigt och begav mig upp i skidbacken för en heldag där. Det var ju såklart jättehärligt som vanligt men nu är jag helt död i kroppen haha!
Så nu har jag och Anna precis kollat på film och nu tänkte jag ta mig en kopp te och bara ta det lugnt.
I morgon väntar kyrka och familje middag + kanske lite plugg. Så aa det var nog allt!
Puss och kramis


Halfway through.

Hej hörni, längesen! 
Nä men förlåt för att jag inte har bloggat. Hittar alltid en ursäkt och har alltid något annat "viktigare" att göra, men nu ska jag faktiskt skärpa mig. 

Mitt liv här är bara så bra. Vet inte riktigt hur jag ska förklara mig, men nu har faktiskt halva tiden gått och jag får ont i magen av att bara tänka på att jag måste åka hem. Åh JAG VILL INTE! Under de senaste veckorna har jag haft och upplevt min första amerikanska jul och varit i Florida för att hälsa på Linnea. Min jul var hellt underbar. Vi hade tre olika fester med vår släkt. Den första var vi ungefär 200personer på och de andra två var mer för de närmsta (50personer lol). Älskar min familj och min släkt här, de är bara helt underbara.
Florida då, ÅH säger jag bara! Helt jäkla helvettes underbart var det. Dock har jag inte tid att berätta allt vi gjorde, men Linnea har faktiskt varit så duktig och skrivit ner exakt vad vi gjorde varje dag, så är ni nyfikna på det, kika in här: www.linneas.webblogg.se!
Det känns verkligen så bra att det här året har fallit på plats och nu när jag sitter och läser igenom min lista om allt jag hunnit uppleva so far blir jag bara så glad. Ler liksom för mig själv och blir så stolt! Såklart har man  ju alltid lite problem i början men jag kan säga att dem problemen gjorde mig bara starkare. Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag klarade allting, med tanke på att jag faktiskt inte riktigt hade någon här jag kunde prata med, men på något sätt löste sig allt (mycket tack vare skype tack och lov!) JAJA, nu, såhär ett år efter allt detta hände (lolz) så känner jag verkligen att ingenting kan få mig att må dåligt igen. Jag har ju mina ups and downs men det tär inte mycket på mig alls, snarare tvärt om. Åh jag känner så mycket att jag har växt här.
 
Nu sitter jag iallafall med min psykologi och studerar för fullt. Jag har nämligen ett prov i morgon och jag vill helst inte faila det, men det är inte så farligt som ni tror. Det är faktiskt väldans intressant allting (även fast det är många ord som är jäkligt svåra och jag inte förstår ett sket lolxd) 
En annan lite rolig grej att berätta är att jag har också kommit in i en väldigt bra träningsrutin och jag jag tränar just nu ca 2timmar varje dag :)). Känns väldans bra eftersom jag gått upp en massa kilon efter jag kom hit! Jag känner sakta men säkert att musklerna blir större och fettet mindre haha. 
 
Ja, nu fick ni lite update kring mitt liv just nu. Nu måste jag faktiskt fortsätta plugga.. Puss och kram!
Och BTW varsegod, fin styckeindelning va??????
 
 

RSS 2.0